5 snabba råd för hållbart företagande

Att vara hållbar är att säkerställa en långsiktig framgångsrik affär genom att anpassa sitt företag efter intressenters krav och förväntningar. Det skriver revisionsbyrån Grant Thornton som ger fem snabba tips som hjälper dig skapa ett hållbart företag:

Identifiera
För att säkerställa att fokus och kapital allokeras där de gör mest nytta måste man först identifiera var företagets väsentliga positiva och negativa samhällspåverkan ligger.

Integrera
Det är viktigt att ägare, styrelse och ledning förstår vad hållbart företagande innebär och vilken viktig framgångsfaktor det är. Perspektivet bör genomsyra företagets målsättningar, strategier och operativa ansats.

Innovera
Tänk om och tänk nytt! De företag som har använt innovation för att utveckla en hållbar vara eller tjänst har visat sig vara mer framgångsrika än de som försökt göra en existerande produkt mer hållbar.

Rapportera
Ett bra sätt att vara transparent och engagera sina intressenter är att hållbarhetsrapportera. Devisen är enkel: det som blir redovisat blir också utfört.

Efterleva
Följ upp och utvärdera effekten av företagets insatser för att skapa en jämförbarhet över tid. Det är också viktigt att leva som man lär, en hållbar vision kan snabbt hamna i skuggan av organisatoriska skandaler eller annan ”bad will”.

Källa: Grant Thornton

 

Läs hela texten från Grant Thornton

 

 

Bli den första att kommentera "5 snabba råd för hållbart företagande"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega