Geo Sol-anläggning invigd

Frölunda Torgs gröna jätteinvestering i förnybar energi, Geo Sol, invigdes nyligen i närvaro av politiker från miljö- och klimatnämnden i Göteborgs stad. Geo Sol smögs igång redan i maj, och är sedan en tid verksam i full kapacitet.

– Vi producerar nästan nio andelar energi för varje andel köpt elenergi. Vi har hittills producerat över 1100 MWh energi i form av värme, kyla, tappvarmvatten och elektricitet från solcellerna, säger Henrik Pihlblad, teknisk chef Skandia Fastigheter.

2300 solpaneler har installerats på taket till Frölunda Torg och en geoenergianläggning i källaren. Solcellerna på taket försörjer värmepumpar och kylmaskiner i källaren med elenergi och dessa ansluts dels till fastighetens tekniska system för distribution av energi samt till ett geolager i berget (totalt 16 000 meter borrhål) under fastigheten för energitillförsel och lagring av spillvärme.

Källa: Frölunda Torg

Läs tidigare artikel om Frölunda Torg

 

Bli den första att kommentera "Geo Sol-anläggning invigd"

Lämna en kommentar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/webvol9/nl/z9a2ws8bxs1aj5a/forvaltarforum.se/public_html/wp-content/themes/mh_newsdesk_child/content-related.php on line 3