Innehåll från Stockholm ExergiAnnons

Undercentralen blev nytt cykelrum

Brf-ordföranden Mikael Bill i nya cykelrummet.

När bostadsrättsföreningen bytte fjärrvärmecentral fick de inte bara effektivare uppvärmning och lägre kostnader utan dessutom ett nytt barnvagns- och cykelrum.

– För oss blev det en möjlighet att frigöra utrymme nere i källaren. Det kändes otroligt bra att få bort den gamla stora centralen och få en ny energieffektiv central, säger Mikael Bill, ordförande i bostadsrättsföreningen Emerald 2 på Kungsholmen i Stockholm.

De 15 kvadratmeter som frigjordes när Stockholm Exergi i somras installerade den nya centralen används nu till barnvagns- och cykelrum.

Den stora gamla och den nya mindre fjärrvärmecentralen.

Lönsam driftsäkring
Mikael Bill berättar att uppgraderingen ger föreningen säkrare drift och bättre ekonomi.

– Vi har driftsäkrat och reducerat kostnaderna för föreningen många år framåt. I och med att den nya centralen är betydligt mindre och digital blir det också lättare att felsöka och se eventuella störningar.

Sparar energi
Den nya centralen gör det möjligt för föreningen att spara energi och få jämnare inomhustemperaturer i och med att det blir enklare att styra och balansera effektbehovet i fjärrvärmesystemet.

– Bara genom att vi bytte central så energieffektiviserade vi. Utöver det har vi bytt alla radiatorventiler. Nu kan vi vara mer noggranna med temperaturen, säger Mikael Bill.

Enkel installation
Hela installationen med för- och efterarbetet tog bara Stockholm Exergi en vecka.

– Allt fungerade helt perfekt. Vi hade inga störningar i princip och fick bara stänga av vattnet under några timmar. Men då vi gjorde detta sommartid var det inget problem, säger Mikael Bill.

Bra support
Rådgivningen från Stockholm Exergi får beröm av Mikael Bill.

– All kontakt och support har fungerat väldigt bra och vi är väldigt nöjda. Vi har fått stöd och hjälp när det har behövts. Det här är verkligen ett kvitto på att det finns företag som håller vad de lovar.

 

Bli den första att kommentera "Undercentralen blev nytt cykelrum"

Lämna en kommentar