De är bäst på att ta emot unga

Peter Hedman, biträdande fastighetschef och Emina Campara, personalhandläggare på Sandvikenhus.

Sandvikenhus, AllboHus Fastighets AB och Axcell Fastighetspartner vinner utmärkelsen Framtidsindex för sitt arbete med att ta emot unga i företaget.

Framtidsindex utgår från en nationell enkät som går ut till hela fastighetsbranschen och som syftar till att ta reda på hur många unga människor som får plats på branschens företag som praktikant, trainee, lärling, sommarjobbare eller praoelev.

Priset delades ut den 19 oktober av Fastigo och Fastighetsnytt i samband med fastighetsmässan Business Arena Stockholm.

Långsiktig rekryteringsbas
Sandvikenhus får utmärkelsen för sitt breda arbete med att ta emot unga i företaget genom exempelvis sommarjobb och lärlingsplatser.

– Vi jobbar systematiskt med att försöka få in fler unga i företaget. Vår förhoppning är det kan leda till en långsiktig rekryteringsbas. Då känns det extra roligt att vi uppmärksammas av branschen med det här priset, säger Emina Campara, personalhandläggare, Sandvikenhus.

– Vi pratar ofta om att fastighetsbranschen behöver få upp ögonen för prao, praktik och andra vägar in i företagen. Här har vi ett bra exempel på att det kan leda till goda erfarenheter och resultat, säger Mona Finnström, vd på Fastigo.

Kristina Petersson, HR-chef och Stefan Fransson, servicechef på AllboHus Fastighets AB.

43 praoelever
AllboHus Fastighets AB får utmärkelsen för sitt arbete med att ta emot praoelever.

– Vi ser praoelever som en naturlig del i vårt långsiktiga arbete med att få fler sökande till AllboHus. Genom att erbjuda fler unga en väg in i företaget skapar vi förutsättningar för att möta våra framtida rekryteringsbehov, säger Kristina Petersson, HR-chef, AllboHus Fastighets AB.

– Prao är en långsiktigt viktig del i hur vi som bransch kan nå ut till fler och visa upp fastighetsbranschen för nästa generations medarbetare och kunder. Därför känns det glädjande att vi får uppmärksamma AllboHus Fastighets AB för deras insatser när det gäller att ta in 43 praoelever i företaget, säger Mona Finnström, vd på Fastigo.

Mona Finnström, vd på Fastigo, Johan Markusson, vd på Axcell Fastighetspartner och Lena Malm, vd på Fastighetsnytt.

Pröva olika vägar
Axcell Fastighetspartner AB får utmärkelsen för sitt breda arbete med att ta emot unga i företaget genom exempelvis yrkesintroduktionsanställning och praktikantplats.

– Vi lägger stort fokus på att jobba organiserat med att få in unga i företaget och därför är vi både glada och stolta över detta pris. Förhoppningsvis kan utmärkelsen Framtidsindex uppmuntra fler i branschen att pröva olika vägar in för nästa generations medarbetare, säger Johan Markusson, vd, Axcell Fastighetspartner AB.

– Det känns glädjande att vi får uppmärksamma Axcell Fastighetspartner för deras breda insatser för att få in fler unga i företaget. Fastighetsbranschen står inför en stor rekryteringsutmaning och insatser som kan leda till att fler unga söker sig till branschen kan vara en viktig del av lösningen, säger Mona Finnström, vd på Fastigo.

Källa: Fastigo

 

Bli den första att kommentera "De är bäst på att ta emot unga"

Lämna en kommentar

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär