Wallenstam bygger co-livinglägenheter

Wallenstam och Colive har skrivit en överenskommelse om ett co-livingprojekt i Haninge. Delningslägenheterna för cirka 100 hyresgäster är en del av Wallenstams projekt Parkstråket och produktionen är redan i full igång. Första inflyttning planeras till hösten 2020.

– Vi har märkt ett ökat intresse för allt inom delningsekonomi och kollektivt boende. Därför känns det väldigt bra att nu kunna testa att erbjuda även denna boendeform, säger Mathias Aronsson, Wallenstams regionchef i  Stockholm och Uppsala.

Delningskonceptet innebär att hyresgästerna har sitt eget privata rum och delar på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möblemang.

– I varje delningslägenhet bor fem-sex personer som delar på kök och vardagsrum, vilka utgör cirka hälften av den totala ytan. Resterande hälft består av privata sovrum. Utöver delningslägenheterna har hyresgästerna full tillgång till byggnadsgemensamma ytor i bottenplan. Målgruppen är unga vuxna  20–35 år som värdesätter att bo tillsammans med andra för ökad social interaktion och gemenskap, samtidigt som bostaden erbjuder ett bibehållet privatliv genom det egna rummet. säger Katarina Liljestam Beyer, vice vd och medgrundare på Colive.

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega