Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

AF Bostäder inför rökförbud

AF Bostäder i Lund inför en rökfri boendemiljö. Från maj i år är rökning förbjuden inomhus, såväl i studenternas bostäder som i gemensamma utrymmen.

AF Bostäder fortsätter att utveckla sitt hållbarhetsarbete, något som även innefattar hälsofrågor för medarbetare och hyresgäster.

– Vi har beslutat att införa en rökfri boendemiljö på alla våra studentbostadsområden, säger Henrik Krantz, vd på AF Bostäder. Vi är väl medvetna om att vi rör oss på juridiskt oprövad mark men vi känner ett stort ansvar för studenternas välmående. Alla som bor hos oss ska kunna komma hem till ett lugnt, tryggt och trivsamt boende. Vi påminner också gärna om att en studentbostad inte bara är ett hem utan också en arbetsplats. Alla människor – även studenter – ska ha rätt att slippa utsättas för tobaksrök både i sitt hem och på sin arbetsplats.

Mängd fördelar
– Utöver de uppenbara hälsoförbättringarna har rökförbudet en mängd fördelar, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Henrik Krantz. Vi räknar med minskat slitage på våra fastigheter och bostäder, med minskade underhållskostnader som följd. I andra hand hoppas vi också kunna bidra till att reducera antalet fimpar på våra gårdar och i vår omgivning.

– Rökförbudet gäller samtliga utrymmen inomhus på våra studentboenden, både i den egna bostaden och i trapphus, korridorer, tvättstugor och gemensamma kök. Det är tills vidare tillåtet att röka utomhus men i våra husregler uppmanar vi alla som bor hos oss att visa hänsyn genom att undvika rökning på balkonger och utanför våra fastigheter, säger Henrik Krantz.

Källa: AF Bostäder

Bli den första att kommentera "AF Bostäder inför rökförbud"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega