Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Nytt koncept: Jobba på annat håll

Fabege erbjuder sedan några månader sina hyresgästers anställda att jobba från valfritt av bolagets tre kontor i Stockholm som ett sätt att underlätta livspusslet.

Det nya konceptet som går under benämningen Work away from work (WAW) är en form av coworking men bara för Fabeges kunder.

Om du jobbar i Arenastaden men bor söder om staden har du möjlighet att jobba från Fabeges WAW-koncept i Hammarby sjöstad. Och vice versa. Du kan också välja att ha ett möte på WAW på Gamla Brogatan i city även om du jobbar i Arenastaden eller Hammarby sjöstad.

Klaus Vikström.

Endast för Fabeges hyresgäster
– Vi har ingen ambition att konkurrera med coworking-företag. Det här är en service endast för Fabeges hyresgäster och ett sätt att hjälpa dem att fortsätta att vara attraktiva arbetsgivare genom att underlätta personalens livspussel , säger Klaus Vikström, Fabeges vice vd.

En av initiativtagarna
Han är dessutom en av initiativtagarna till konceptet, med egen erfarenhet av att tillbringa timmar i bilköer från hemmet söder om staden till huvudkontoret i Solna

– Genom att tillhandahålla kontorsarbetsplatser både söder och norr om stan kan vi tillgodose alla våra hyresgästers anställdas behov om trafiken krånglar och man måste hämta barn. Det konstiga är att vi inte infört det här tidigare, säger Klaus Vikström, vi har ju själva lång tid haft möjlighet att jobba på våra lokalkontor runt om i Stockholm.

Plats för 250 personer
På de nya kontoren ingår arbetsplatser med skrivbord, mötesrum, wifi, kaffe och utskriftmöjligheter. I nuläget finns det plats för totalt 250 personer på de tre kontoren som är på cirka tusen kvadratmeter totalt.

– Om två-tre år när fler upptäckt den här möjligheten tror jag att vi behöver minst fem gånger så stora utrymmen, säger Klaus Vikström.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Bli den första att kommentera "Nytt koncept: Jobba på annat håll"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega