Skövdebostäder nominerat till internationellt pris

Skövdebostäders Ekedal är nominerat till den internationella utmärkelsen European Housing Award 2019 i kategorin ”fair financing for housing affordability”.

Ekedal är ett av fem nominerade projekt. De övriga projekten finns i Ungern, Frankrike, Belgien och Spanien.

I år skickades sammanlagt 87 bidrag in från 16 länder till fem kategorier där en vinnare ska koras i varje kategori. I varje kategori nomineras fem projekt. Skövdebostäders projekt Ekedal med billiga bostäder för ungdomar är den enda finalisten från Sverige.

– I Europa handlar den här typen av frågor ofta om social housing, något som vi är tveksamma till i Sverige. Därför är det extra roligt att Ekedal, där vi verkligen ansträngt oss för att göra hyrorna överkomliga för ungdomar, uppmärksammas som ett gott exempel. Vi visar med detta att allmännyttan kan bygga för alla, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

I kategorin ”fair financing for housing affordability” bedöms projekt som klarat att balansera hyrorna med den kvalitet eller service hyresgästen får så att även de med lite lägre inkomster ska klara att bo kvar.

Priset delas ut av EU-projektet European Responsible Housing initiative den 6 juni på International Social Housing Festival i Lyon.

Mer om European Responsible Housing initiative
European Responsible Housing initiative är ett samarbete mellan Housing EuropeInternational Union of Tenants (IUT) och Delphis Habitat & Innovation.

Samarbetet möjliggör kunskapsutbyte mellan bostadsbolag som främjar lokal, social och miljömässig hållbarhet, god förvaltning och ansvarsfull personalledning.

Läs mer om de nominerade bidragen här

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega