Hamra ateljébostad vinner Kasper Salin-priset

I konkurrens med stora och omskrivna byggnader som Nya Nationalmuseum, 79&Park och Malmö Saluhall blev den småskaliga ateljébostaden i Hamra på Gotland årets vinnare av Kasper Salin-priset.

Svensk-franska arkitekten Anna Chavepayre och beställarna Birgitta och Staffan Burling mottog Sveriges äldsta och mest prestigefyllda arkitekturpris på Arkitekturgalan den 19 mars.

Juryns vinnarmotivering:

En liten byggnad med säregen gestalt svarar med stor inlevelse på beställarens specifika önskningar. Resultatet är ett sinnrikt hus som genom stor variation av användningsmöjligheter, såväl privata som mer offentliga, är betydligt större än sina kvadratmeter. Som en experimentlåda innehåller huset oväntade lösningar och upplevelser, framdrivna ur en utforskande process. Ett sällsynt engagerat samarbete mellan arkitekt, byggherre och byggare har resulterat i en, från detalj till helhet, skickligt genomförd byggnad fylld av arkitektoniska kvaliteter.

Kasper Salin-priset delas ut varje år till ett svenskt byggnadsverk eller grupp av byggnader av hög arkitektonisk kvalitet.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega