Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Willhem stöttar ny tjänst för delningsekonomi

Fastighetsbolaget Willhem inleder nu ett pilotprojekt tillsammans med LocalLife, som är en ny tjänst för digital grannskapssamverkan.

Via ett socialt nätverk kan grannar dela och låna saker av varandra, tipsa om aktiviteter i området och hjälpa varandra att hålla ögon och öron öppna om man reagerar på något i närmiljön.

Idén med LocalLife är att erbjuda grannar ett enkelt sätt att tillsammans verka för en hållbar utveckling av sitt område och grannskap.

Nya hållbara lösningar
Via en mobilapp kan grannar lära känna varandra och skapa en lokal delningsekonomi genom att låna, skänka, byta och rekommendera saker och tjänster.

Det finns också möjlighet att bygga upp en kunskapsbank om området, samarbeta kring utveckling och trygghet, ordna event och erbjuda varandra tjänster som hundvakt och läxläsning.

LocalLife är sprunget ur forskning om smarta städer på Kungliga Tekniska Högskolan. Med sin plattform vill man göra det lättare för boende att samarbeta och tillsammans bättre nyttja nya lösningar för hållbarhet.

Informerar om tjänsten
Willhem har som första fastighetsägare valt att stötta initiativet genom att informera om tjänsten i utvalda grannskap i Stockholm och Halmstad. Utfallet kommer att följas upp och ska bidra till att ytterligare utveckla tjänsten så att den ger maximal nytta för användaren.

− Det här är ett nytt och spännande sätt att se på grannsamverkan som passar väl in i hur vi tänker med att erbjuda nya digitala tjänster som förenklar vardagen för våra hyresgäster, säger Peter Lundstedt, fastighetsdirektör hos Willhem.

Han tror att en god samverkan och engagemang mellan grannar på sikt kan bidra till att skapa tryggare och mer attraktiva områden.

Källa: Willhem

Läs mer om LocalLife

Kontakt

Madeleine Wetterström
Kommunikations- och marknadschef, Willhem
madeleine.wetterstrom@willhem.se
0735 24 50 81

Patrik Nyström
CEO, LocalLife
patrik@locallife.se
0704 92 05 94

 

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega