​​​Stadsutveckling med fotboll som verktyg

Sarah Pettersson, relationsförvaltare Stena fastigheter, och Abel Abraham, CSR-ansvarig Hammarby Fotboll, ska samspela i Samhällsmatchen.

Ökad trygghet, fler i sysselsättning och minskad ojämlikhet i Stockholms södra orter och Fisksätra är mål när Stena går in som huvudpartner till Samhällsmatchen.

Samhällsmatchen är Hammarby Fotbolls organisation och samlingsnamn för klubbens insatser i samhället och handlar om allt som sker utanför fotbollsplanen.

– Goda relationer är grunden för ett hållbart samhälle. När vi utvecklar socialt hållbara städer gör vi det tillsammans med andra, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Social hållbarhet är ett prioriterat område hos Stena och bolagets arbetssätt kallas Relationsförvaltning. Förvaltningen arbetar långsiktigt med aktiviteter inom skola, arbetsmarknad och fritid tillsammans med olika föreningar, skolor och myndigheter.

Göra skillnad
– Stena Fastigheter gör redan idag väldigt mycket i samhället och när vi binder ihop deras Relationsförvaltning med Samhällsmatchen kommer vi kunna göra än mer nytta, säger Markus Nilsson, vice vd för Hammarby Fotboll och verksamhetsansvarig för Samhällsmatchen.

Han menar att Stena är en perfekt huvudpartner.

– De jobbar med liknande frågor som vi driver, vi befinner oss i samma upptagningsområde och de har en stor erfarenhet av att jobba med sociala frågor, offentliga myndigheter och ideella organisationer. Vi är ödmjuka inför ansvaret vi tar på oss med Samhällsmatchen och vi vet att vi inte kan göra allt själva. Men tillsammans kommer vi göra en stor skillnad, säger Markus Nilsson.

Framtidsplaner
Värderingar, verksamhet och ödmjukhet är A och O för samarbetet.

Det finns bland annat planer på att utveckla en sommarjobbsförmedling, ett integrationsprogram där nyanlända slussas in i Hammarbys matchorganisation och det finns även planer på att skapa e-sportsevent tillsammans med blåljuspersonal, fritidsgårdar och boende i utvalda förorter.

– Tillsammans kommer vi kunna levandegöra vårt hållbarhetsarbete, nå fler, göra mer och påvisa en tydlig effekt av våra insatser, säger Sarah Pettersson, relationsförvaltare på Stena Fastigheter Stockholm.

Källa: Stena Fastigheter

 

Om Samhällsmatchen
Organisationen och samlingsnamnet på Hammarby Fotbolls insatser i samhället. Samhällsmatchen handlar om matchen utanför de kritade linjerna och vad Hammarby Fotboll som idrottsförening kan göra, rent konkret, för att bidra till ett bättre samhälle. Satsningen tar utgångspunkt i tre av FN:s 17 globala hållbarhetmål: hälsa och välbefinnande, anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt samt minskad ojämlikhet. För mer information: www.samhallsmatchen.se

Om Stena Fastigheter
Ingår i Stena Sfären och är ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag. Bolaget äger och förvaltar totalt cirka 2,2 miljoner kvadratmeter fördelat på 24 300 bostäder och 3 500 lokaler i Göteborg, Malmö och Stockholm samt Lund, Lomma, Landskrona och Uppsala.