Humlegården får Breeam In-Use Excellent

Humlegården Fastigheter har erhållit betyget Excellent enligt miljöcertifieringen Breeam In-Use för fastigheten Cirkusängen 6 (tillika Swedbanks HK) i Sundbyberg. Det är första gången en svensk kontorsfastighet erhåller betyget Excellent för både förvaltning och byggnad.

Humlegårdens långsiktiga mål är att miljöcertifiera samtliga förvaltningsfastigheter i beståndet. Detta för att möta intressenternas krav och förväntningar, minska miljö- och klimatpåverkan och andra risker samt öka värdet och få bättre lånevillkor.

Certifieringarna är ett bra verktyg för att skapa en långsiktig förvaltning och tydlig målstyrning. Samtidigt förbättras även fastigheternas miljöprestanda. Även de nyproducerade fastigheterna miljöcertifieras enligt högsta möjliga miljöklass.

– För Humlegården innebär miljöcertifieringarna ett startskott för ett kontinuerligt förbättringsarbete avseende drift och förvaltning, där ambitionen för hållbarhetsarbetet höjs steg för steg, säger Mattias Svensson, chef för hållbar utveckling på Humlegården.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega