Botkyrkabyggen vinner mångfaldspris

Botkyrkabyggen har utsetts till årets mångfaldssmarta företag av nätverket Mine. Bolaget prisas för sitt arbete med mångfald och inkludering.

”Botkyrkabyggen fokuserar på strategiskt mångfaldsarbete som investerar i individen och inkluderar kunder, marknaden, image, varumärke, lönsamhet och hållbar utveckling”, skriver juryn i sitt motivering till priset.

”Botkyrkabyggen skapar en miljö där allas erfarenhet och kunskap tas tillvara. I företagsledningen är 50 procent kvinnor och 50 procent män. Cirka 45 procent av medarbetarna har utländsk bakgrund och med hjälp av kompetensbaserade rekryteringsprocess kommer andelen att öka ytterligare. Det på ett sätt att berika bolaget samt hela samhället. Botkyrkabyggen har förstått att mångfald och affärsnytta hänger ihop.”

– Jag är väldigt glad över priset, likabehandling och ickediskriminering berör oss alla och vi behöver en mångfald av erfarenheter som tillåts genomsyra bolagets beslut. Det är helt nödvändig för att vi ska nå våra mål och vara allmännyttigt i dess rätta bemärkelse, säger Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen i en kommentar.

Exempel på Botkyrkabyggens insatser

  • Utbildningar för samtliga anställda och chefer i jämställdhet, mångfald och likabehandling.
  • Jämställdhetssatsningen Qvinna i Botkyrka som ger kvinnor med utländsk härkomst, som står långt från arbetsmarknaden och som bor hos Botkyrkabyggen, jobb och språkstudier.
  • Samarbeten med cirka 30 föreningar som tillsammans representerar en stor kulturell och etnisk bredd.
  • Konstkuben, där bosatta i Fittja med rötter i olika kulturer via offentlig konst visualiserar sina livsberättelser.
  • Samarbete med Dagliga verksamheten i stadsdelen Storvreten.

 

Mine är Sydsveriges största nätverk av mångfaldssmarta företag och offentliga organisationer som verkar för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet. Verksamheten arbetar utifrån ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv där mångfald kopplas till organisationsutveckling och affärsnytta. Mine står för mentorship, inspiration, networking och education.
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega