Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?
Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens

”Kompetenta och inspirerande föreläsare”

Sanna Stark

Det har gått ett drygt halvår sedan Sanna Stark från Einar Mattsson Fastighetsförvaltning diplomerades på PLUS Förvaltarutbildning. Det var en kul kväll i december på vackra Säröhus som innehöll allt från tävling i pepparkakshusbygge och en god middag till diplomering och stipendieutdelning. Sanna fick ett stipendium för bästa tentamensresultat.

Hur har utbildningen hjälpt dig i din roll som fastighetsförvaltare på Einar Mattsson?
– Mycket skulle jag säga, jag fick en god inblick i förvaltaryrket. Den breda kunskapen kommer efter hand när man kommer ut i verkligheten och arbetar. Det känns väldigt bra att ha gått igenom så många olika områden. När frågan dyker upp tänds ett litet ljus och man minns att man gått igenom frågan på utbildningen och vet vart man ska börja leta efter svaret.

Berätta lite om Einar Mattsson Fastighetsförvaltning och din roll där?
– Einar Mattsson Fastighetsförvaltning är en del av koncernen Einar Mattsson som grundades av byggmästare Einar Mattsson och som nu drivs av hans barnbarn. Einar Mattson både bygger, äger och förvaltar bostäder i Stockholm.

– Jag arbetar som fastighetsförvaltare för bostadsrätter samt vår nyproduktion där både bostadsrätter och hyresrätter ingår.

Vilka är de största fördelarna med ditt arbete?
– Det är kul med ett så varierande arbete, speciellt inom nyproduktionen, man vet aldrig hur en arbetsdag ser ut. Man möts ständigt av nya utmaningar och frågeställningar. En stor fördel är att jag har en stor grupp kolleger att rådfråga emellanåt.

Hur kom det sig att du anmälde dig till PLUS Förvaltarutbildning? Valde du bland fler utbildningar?
– Jag blev nominerad av mitt företag att gå PLUS Förvaltarutbildning och jag är väldigt glad att de valde just denna utbildning som har ett upplägg som passar mig perfekt. Man får fokusera på ett eller två ämnen intensivt i några dagar och koppla bort jobbet för att kunna gå in helhjärtat i detta. Att köra utbildningen på internat var perfekt. Det ger en möjlighet att gå in i en liten studiebubbla under tiden, bort från vardagen med allt vad det innebär.

Är det något utbildningsblock som du tycker att du har haft mer nytta av än andra?
– 
Jag har haft mest nytta av det som berör teknik och installationer. Det intresserar mig mest och är också det jag tidigare jobbat minst med, så det var väldigt lärorikt.

– Samtliga föreläsare var oerhört kompetenta och inspirerande. Man märker att de är specialister på sitt område och brinner för att lära ut. Jag vill också lyfta fram Stefan Granstedt som höll i juridikblocket. Han är otroligt kunnig, jag fick många aha-upplevelser där.

Varje utbildningsblock avslutas med en skriftlig tentamen i klassrummet, hur kändes det?
– 
Helt ok. För oss som inte studerat nyligen är det väldigt skönt att kunna tenta av ett block och sedan släppa det och gå vidare i stället för att ha en väldigt stor tenta på slutet.

– Jag tycker också att det är mycket bra att utbildningen genomförs med en sammanhållen grupp av deltagare från början till slut, man lär känna varandra på ett helt annat sätt och kommer varandra närmare då man bor och lever med varandra dygnet runt.

Har du haft någon ”nytta av” de andra deltagarna på något sätt? Håller ni kontakten?
– 
Jag har haft kontakt med vissa i gruppen och hoppas även att jag har kunnat vara till hjälp kring de frågor jag fått till mig från mina kurskollegor. Under utbildningen var det väldigt kul att höra om allas olika erfarenheter samt hur man löst ett problem som man själv kanske vilar på hemma på jobbet.

Skulle du rekommendera en kollega att gå utbildningen?
– 
Definitivt. En kollega till mig går utbildningen just nu och blir klar i december 2018.

Nästa kursstart av PLUS Förvaltarutbildning startar tisdagen den 16 oktober. Det finns ett antal platser kvar, läs mer här
Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega