AMF hjälper folk att byta prylar

amf

Hållbarhet ligger i tiden. Samtidigt utmanas detaljhandeln av en växande e-handel. AMF Fastigheter hittade ett sätt att ta sig an bägge dessa utmaningar.

Den stora bytardagen på Södermalm i Stockholm visade sig vara populär. Så AMF Fastigheter körde konceptet Söderbytardagarna även helgen därpå.

Helgen 26 och 27 maj var det premiär för Söderbytardagarna i Ringen centrum i Stockholm. Idén är just vad namnet antyder – att få Södermalmsborna att byta grejer med varandra.

Med fler än 2000 genomförda byten blev Söderbytardagarna en succé och förlängs med en ytterligare helg.

Enkla regler
– Det är jättekul att så många kom och bytte prylar med varandra, säger Anna Jakobsson, marknadsansvarig på AMF Fastigheter i Ringen centrum.

Reglerna är enkla. Lämna in max fem saker, erhåll ett värdebevis och byt mot fem nya saker. Allt som inte byts skänks till Stockholms Stadsmission.

– Vi har märkt att allt fler inte bara vill slita och slänga utan ge sina ägodelar ett längre liv. Jag tror inte att jag är ensam om att ha kläder, böcker och prylar som jag tycker om men inte längre använder. Söderbytardagarna är en möjlighet att ge dessa saker ett nytt hem och samtidigt hitta nya favoriter som kanske inte längre finns i butikshyllorna. Det är bra både för miljön och för förråden, säger Anna Jakobsson.

Källa: AMF Fastigheter