Diös årets vinnare av Fastigopriset

Annie Skoglund, HR-ansvarig, Kristina Grahn-Persson, chef affärsstöd, och Knut Rost, vd tog emot Diös pris vid Fastigos stämma. Foto: Hannes Kataja, Fastigo.

Diös Fastigheter är årets vinnare av Fastigopriset. Företaget prisas för sin satsning på att kompetensutveckla och certifiera hela driftorganisationen till fastighetstekniker.

Diös Fastigheter har under höst och vinter först inventerat kompetensen hos alla sina 40 fastighetsskötare och drifttekniker och sedan skräddarsytt individuella utbildningspaket.

Därefter har samtliga 40 medarbetare certifierats och erhållit kompetensbevis på att de nu är validerade fastighetstekniker enligt Fastighetsbranschens utbildningsnämnd Faval. All utbildning har skett inom ramen för Diös Academy.

Kristina Grahn-Persson är chef för affärsstöd på Diös och förstås jätteglad över utmärkelsen.

– Vi har lyft hela medarbetargruppen till en ny kompetensnivå och alla har bidragit engagerat hela vägen. Då känns det förstås jätteroligt att vi uppmärksammas för detta, säger Kristina Grahn-Persson.

Bredare uppdrag med större ansvar
I samband med certifieringen har medarbetarna fått ett bredare uppdrag och större ansvar.

– Fastighetsteknikerrollen har i dag blivit än mer ansvarsfull och där varje fastighetstekniker nu har ett tydligare ansvar för sin fastighet. Det innebär ett roligare och bredare uppdrag.

Men framförallt anser Kristina Grahn-Persson att kompetenssatsningen leder till att man kan erbjuda hyresgästerna bättre kvalitet och i förlängningen blir mer lönsamma.

Fortsätter med validering
– Vi blir bättre beställare, får nöjdare hyresgäster och ett roligare arbetsinnehåll. Med bättre kompetens och kunskap om våra fastigheter kan vi jobba på ett mer effektivt och kvalitativt sätt. Diös har som ambition att vid framtida rekryteringar fortsätta använda validering och utbildning efter behov, för att hålla ihop kompetensen och kunskapsnivån på medarbetarna.

– Det allra största värdet för branschen skulle vi uppnå om fler bolag låter certifierar sina medarbetare. Att kunna erbjuda kompetensstärkande insatser för alla medarbetare oavsett, roll kommer bli än viktigare framöver för alla arbetsgivare, säger Kristina.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@redaktionen.se

Läs också Diös storsatsar på utbildning av driften

Hållbart arbetsliv årets tema
Fastigopriset delas i år ut för nionde gången. Priset ska synliggöra fastighetsbranschen som en attraktiv bransch att arbeta i och att premiera de bästa arbetsgivarna.

Temat för Fastigopriset i år är hållbart arbetsliv och syftar till att lyfta fram viktiga initiativ och satsningar som främjar en långsiktigt hållbar arbetsplats med en god arbetsmiljö, låg sjukfrånvaro och en hög trivsel. Faktorer som skapar förutsättningar för att fler ska vilja och kunna jobba kvar på en arbetsplats.

Motiveringen till att Diös vinner lyder: ”För företagets medvetna satsning på att höja kunskapsnivån genom att certifiera hela driftsorganisationen till fastighetstekniker. En viktig förutsättning för ett hållbart arbetsliv är att kompetensnivån är hållbar över tid.

Hedersomnämnanden gick till Gavlegårdarna och Eidar fastigheter.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega