Sveriges nöjdaste studenter

mkb studentbostäder

MKBs medarbetare som jobbar med bolagets studentbostäder.

För andra året i rad får MKB:s studentbostäder bäst betyg i Sverige bland de mellanstora bostadsbolagen.

NKI-mätningen som gjorts av Nöjd Studbo visar att studenterna hos MKB är ännu mer nöjda med sitt boende än vid förra undersökningen.

I årets mätning får MKB:s studentbostäder Nöjd kundindex (NKI) 85.

– Det är mycket glädjande att MKB, som redan förra året vann pris som Sveriges bästa studentbostadsföretag, i år har ännu nöjdare studentkunder. Tillsammans med att våra övriga hyresgäster är nöjdare än någonsin tidigare är detta ett starkt betyg för vårt kundarbete, säger Terje Johansson, VD MKB Fastighets AB.

Nöjda med personalen
De som svarat på enkäten är mest nöjda med personalen, kundinformationen och bra standard på boendet.

– Vi jobbar hårt med just de frågorna och har hela tiden kunden i fokus. Vi försöker alltid att förbättra och förenkla så att studenterna kan flytta in, bo och flytta ut på ett smidigt sätt, säger Håkan Andersson, affärsområdeschef för MKB Student.

MKB har 1 007 studentlägenheter i olika delar av Malmö.

Snabbfakta om undersökningen

Undersökningen, Nöjd Studbo, är genomförd av CMA Research på uppdrag av Studentbostadsföretagen. Studentbostadsföretagen är en branschorganisation för studentbostadsföretag där de flesta av Sveriges studentbostadsföretag är anslutna, både privata och allmännyttiga bolag.

 

Kort om MKB

Med drygt 23 000 lägenheter och 1 000 lokaler, till ett värde av 32,9 miljarder kronor, och 32 procent av hyresmarknaden är MKB Fastighets AB ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag. MKB ägs av Malmö stad och har i kraft av sin storlek och sitt ägarförhållande ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö. Bolaget arbetar för att stärka stadens attraktionskraft och utveckling genom nyproduktion och ansvarsfull hyressättning. MKB:s målsättningar är att vara kundens första val, att medarbetarna är inkluderande och passionerade, att erbjuda hållbart och prisvärt boende samt att ha ekonomisk kraft att utveckla för framtiden. MKB:s vision, Hem för var och en, är visionen om ett Malmö där varje individ har ett bra boende.