Mimer startar rap-skola

Connexion Rap West

Connexion Rap West har bokat Lamix som första gästföreläsare.

Mimer och Svenska kyrkan startar Connexion Rap West. Rap-skolan riktar sig till ungdomar mellan 13 och 18 år i Västeråsförorterna Bäckby och Råby.

Under ett tiotal tillfällen i vår kommer ungdomarna delta i workshops för att skapa rap-musik. De kommer också få lyssna till föreläsningar av musikprofiler inom genren med syfte att bli peppade och inspirerade.

Connexion Rap West är ett samarbete mellan Sensus Studieförbund, Svenska kyrkan Bäckby, Here 4U och Mimer.

Intressant för unga
– Vi är glada att vi äntligen kan dra igång en mötesplats som är intressant för de ungdomar vi vill nå. Deltagarna får ta ansvar för sin utveckling och får erfarenheter för framtida drömmar och syftet är att bygga både sammanhållning och talanger, säger Peter Schlegel Erichsen områdessamordnare och en av initiativtagare på Mimer.

Kursen leds av positiva vuxna förebilder och handledare som arbetar på områdena idag och som känner många av ungdomarna.

– Personligt uttryck och positiv kreativitet är en förutsättning för unga människors utveckling. När jag fick idén och upplägget presenterat för mig såg jag en potential som kan leda till ett verkligt resultat. Därför beslöt jag mig att delta och dela med mig av mina erfarenheter, säger kursledaren Anders ”Governor Andy” Siösteen.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega