Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens

”Ibland behöver man prata med någon med samma problem”

Lexicon Fastighet arrangerar varje år Förvaltarträffen där förvaltare från hela landet under två dagar träffas och utbyter erfarenheter.
– Det är intressant att se att vi alla har samma typ av problem oavsett storlek på företaget, säger Ingemar Skotheim, som deltar för andra året i rad.

Vi lever i en tid där allt mer digitaliseras, vi ska göra mer, hinna mer, vara effektiva.

Vardagen för en fastighetsförvaltare går ofta i ett rasande högt tempo. Uppgifterna som måste lösas varierar mellan stort och smått, ingen dag är den andra lik.

Att få jobba med både tekniken i husen och människorna som bor där gör förvaltarrollen spännande och intressant. Men när allt går i ett så är det tyvärr lätt att glömma bort den egna utvecklingen.

Behov av erfarenhetsutbyte
Det finns i dag ett stort behov av erfarenhetsutbyte mellan olika målgrupper i fastighetsföretagen.

Lexicon Fastighet har under ett antal år i PLUS Utbildnings regi bedrivit förvaltarutbildning och erfarenhetsträffar för fastighetsförvaltare.

Värdefullt att träffas
Genomgående pekar kursutvärderingarna på en gemensam och viktig faktor. Att det är mycket värdefullt att få träffas, prata och diskutera erfarenheter och problem med andra.

Ofta kommer kursdeltagarna från olika typer av fastighetsföretag från hela landet, konkurrenssituationen finns inte utan de delar gärna med sig av vardagen. ”Hur fungerar ert fastighetssystem, fördelar – nackdelar? Hur jobbar ni med avflyttningsbesiktningar, vad tar ni betalt för?”

Årligen arrangeras Träffpunkter för uthyrare och bosäljare. Dessa träffar har blivit mycket viktiga för många uthyrare som också fortsätter att komma tillbaka år efter år.

Föreläsning och studiebesök
För ett par år sedan startades Förvaltarträffen, som har ett liknande upplägg men där man kombinerat träffen med ett spännande studiebesök.

Ingemar Skotheim är förvaltare från Torsås Fastighets AB utanför Kalmar. Ingemar deltog på förra årets Förvaltarträff i Malmö och säger att det är väldigt intressant att se att alla har samma typ av problem oavsett storlek på företaget.

– Att få möjligheten att diskutera och få tips av varandra ger väldigt mycket. Detta tillsammans med ett bra upplägg med först föreläsning och sedan studiebesök i innovativa bostadsområden.

Ecodriving av fastighet
Ingemar har valt att delta även på årets Förvaltarträff som äger rum i Köpenhamn i maj. I år blir det en intressant föreläsning med energispecialisten Willy Ociansson under rubriken Ecodriving av fastighet.

Och självklart blir det studiebesök i några av Köpenhamns spännande bostadsprojekt, bland andra den spektakulära The Silo”i Nordhavn.

– Jag kan verkligen rekommendera dessa förvaltarträffar, det är ett mycket bra tillfälle att byta erfarenheter och diskutera olika vardagsproblem, stora som små, med förvaltare från hela Sveriges fastighetsbransch.

Är du nyfiken och vill läsa mer om årets Förvaltarträff, klicka här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega