Alla vinnarna i Stora FM-priset

Tina Malmros, Lee Henriksson, Robert Ringvall, Jakob Traung , Malin Dahlbom.

Fem studenter belönades med Stora FM-priset för sina uppsatser inom Facility Management. Här kan du läsa vad de handlade om.

Studenter från Umeå universitet, Uppsala universitet och Handelshögskolan i Göteborg har vunnit sammalagt 100 000 kronor i studenttävlingen Stora FM-priset.

Priset delas ut en gång om året och premierar de mest intelligenta och nytänkande akademiska uppsatserna inom Facility Management-området (FM).

Den uppsats som juryn anser är bäst belönas med 50 000 kronor. Ytterligare två uppsatser belönas med 25 000 kronor vardera.

Internet of Things
Umeåstudenten Robert Ringvall vann förstapriset för bidraget ”The Impact of Internet of Things on Building Services Engineering”, med motiveringen:

”Uppsatsen lyfter fram ett avgörande område för fm-branschens utveckling. Författaren visar på flera möjligheter med Internet of Things och utmanar synen på vad som verkligen skapar värde – och vad som inte skapar värde.”

Bättre kontor
Uppsalastudenterna Lee Henriksson och Tina Malmros vann ett av andrapriserna för bidraget ”Kontorsutformningens påverkan på medarbetares prestation och produktivitet – Om ansvariga chefers utgångspunkter vid beslut om kontorsutformning”, med motiveringen:

”Författarna behandlar i uppsatsen kontorsutformningens påverkan på prestation och produktivitet ur ett nytt perspektiv. Uppsatsen visar att chefer inte använder sin kunskap om kontorsutformningens konsekvenser i det strategiska beslutsfattandet.”

Aktivitetsbaserade arbetssätt
Göteborgsstudenterna Malin Dahlbom och Jakob Traung vann det andra andrapriset för bidraget “Acting in a Generative Building – A qualitative study of how ABW is translated and acted upon in practice at a large Nordic bank”, med motiveringen:

”En väl genomarbetad djupdykning i ämnet aktivitetsbaserade arbetssätt. Uppsatsen belyser att medarbetarna påverkas olika av ABW, utmaningar i genomförandet, och svårigheten att nå ambitionsnivån i praktiken.”

Bidra till utveckling
Stora FM-priset är instiftat av tjänsteföretaget ISS och syftet med priset är att det ska bidra till utvecklingen av FM-branschen men det är också ett led i en strävan att synliggöra branschen och öka dess attraktionskraft bland studenter.

– Som ett av Sveriges största FM-bolag vill vi med detta årligen återkommande pris bidra till, och ta ansvar för, en fortsatt utveckling av FM-branschen, säger Gary Kidd, vd ISS.

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega