Ny utvecklingsarena inom samhällsbyggnad

På initiativ från Järfälla kommun och i samarbete med näringsliv och akademi startar nu Barkarby Science, en utvecklingsarena i Järfälla för forskning, innovation och utbildning inom samhällsbyggnad och hållbar stadsbyggnad.

Med från starten är företagen Atrium Ljungberg, E.ON Värme Sverige, Järfällahus, NCC, Scania och Skanska. Det blir även samarbete med Södertörns högskola, och det förs långt gångna samtal om samarbete med KTH.

– Nu tar vi Barkarby Science från idé till genomförande i ett unikt samarbete mellan näringsliv, akademi och kommun. Det är också otroligt glädjande att Södertörns högskola har valt att samarbeta med Barkarby Science när vi nu tillsammans med några av branschens största aktörer utvecklar – och ger möjlighet att tillämpa – framtidens lösningar inom stadsbyggnad, mobilitet och smarta energilösningar, säger kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, Claes Thunblad (S).

Ärendet om bildande av Barkarby Science beslutas på kommunstyrelsen i Järfälla den 4 december och därefter i kommunfullmäktige den 18 december.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega