Rikshem tar Läxhjälpen till Norrköping

Rikshems samarbete med stiftelsen Läxhjälpen utökas. Fastighetsbolaget ger elever på tre skolor i Norrköping möjlighet till läxhjälp.

Norrköping blir genom samarbetet den åttonde staden i Sverige för stiftelsens verksamhet.

Ett samarbete mellan Rikshem, Hyresbostäder i Norrköping och Norrköpings kommun gör att totalt 60 elevplatser per läsår kan erbjudas i Norrköping.

Läxhjälpen startar upp sin verksamhet för högstadieelever på Klingsborgsskolan, Borgsmoskolan och Navestadsskolan.

”Viktigt för oss”
Läxhjälpen gör en konkret insats för att öka integrationen och se till att fler unga klarar skolan och inte hamnar utanför samhället. Genom Läxhjälpen får elever i socioekonomiskt utsatta områden hjälp med läxor och får en förebild och mentor i sin läxhjälpare.

– Som en av de största fastighetsägarna i Norrköping vill vi bidra till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling och skapa tryggare bostadsområden. Att förbättra förutsättningarna för ungdomar i våra områden är viktigt för oss och genom samarbetet med Läxhjälpen kan vi stötta fler elever där behovet är som störst. Vi har arbetat med Läxhjälpen tidigare och är imponerade av resultaten de åstadkommer, säger Christofer Bernebring, Regionchef för södra Sverige på Rikshem.

Stort behov
Sedan tidigare stöttar Rikshem Läxhjälpen i Södertälje, Västerås och Helsingborg.

– Behovet av läxhjälp är stort och vi ser att en plats i vårt unika läxhjälpsprogram gör skillnad för ungdomars framtida möjligheter och även bidrar positivt till samhället i stort. 83 procent av våra elever går vidare till gymnasieskolans nationella program, elever som vid starten för läxhjälpsprogrammet saknade behörighet till gymnasiet. Vi är stolta över det långvariga samarbete som vi har med Rikshem och att vi nu startar upp i Norrköping, säger Maria Arneng, Generalsekreterare på Läxhjälpen.

Mer om Läxhjälpen
Stiftelsen Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Läxhjälpen samarbetar med skolor där behoven är som allra störst och idag finns de på över 45 skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje, Landskrona, Helsingborg, Västerås och Norrköping.

Läxhjälpens hemsida

För ytterligare information

Jennie Wolmestad
Kommunikationschef, Rikshem
070-687 18 57
jennie.wolmestad@rikshem.se

Christofer Bernebring
Regionchef södra Sverige, Rikshem
010-70 99 287
christofer.bernebring@rikshem.se

Maria Arneng
Generalsekreterare, Läxhjälpen
076-006 94 13
maria@laxhjalpen.se

 

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega