Sveriges billigaste nyproduktion?

Dan Sandén, vd på Skövdebostäder, förklarar hur det är möjligt att månadshyran för en nyproducerad tvåa kan vara så låg som 4 200 kronor.

Det är ett allvarligt problem att det mesta nytt som byggs blir för dyrt för de som främst behöver boende, skriver Dan Sandén i ett pressmeddelande och fortsätter:

Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Därför känner jag mig extra stolt och glad att vi den 10 oktober påbörjar uthyrningen av 150 lägenheter på Ekedal där en etta på 34 kvadratmeter får en hyra på 4200 kronor per månad. Tvåorna som är på 56 kvadratmeter kommer att få en hyra på 5950 kronor per månad.

Prioriterar unga
Vid första uthyrningen kommer Skövdebostäder att prioritera dem som är 18–29 år för att ytterligare bidra till att ungdomar kan komma in på bostadsmarknaden i Skövde.

Det handlar inte bara om låga hyror. Vi kan sätta dessa hyror och samtidigt ha en marknadsmässig avkastning i projektet, skriver Dan Sandén.

Han skriver att Skövdebostäder inte gör avkall på kvaliteten: ”Husen är energieffektiva och byggda i passivhusteknik, lägenheterna har smarta planlösningar och ytskikten är kakel och klinker i badrum. Alla lägenheter har balkong eller uteplats och separat kyl och frys. I tvåor, treor och fyror finns plats för diskmaskin som tillval. Det finns en gemensam tvättstuga i varje hus, men också möjlighet att installera en egen liten tvättmaskin i badrummet.”

Hemligheten
Dan Sandén skriver att hemligheten bland annat är en väldigt effektiv produktion i och med bland annat upprepningseffekten av att bygga många likadana lägenheter.

Att Skövdebostäder får del av det statliga investeringsstödet har också bidragit till en ytterligare press av hyrorna nedåt.

Det här projektet visar att det är möjligt att bygga billigt idag och Dan Sandén hoppas att Skövdebostäder med Ekedal kan inspirera fler i Sverige att genomföra liknande projekt.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega