KOMPETENS & UTBILDNING

”Innehållet är väldigt relevant”

Jag kommer absolut ha nytta av nätverket från utbildningen, säger Erika Johansson, distriktschef på Öbo.

Erika Johansson, distriktschef på ÖrebroBostäder går just nu PLUS Förvaltarutbildning.
– Jag gillar upplägget och innehållet är väldigt relevant för mitt jobb. Som distriktschef behöver jag veta lite om det mesta, säger Erika Johansson.

Vilken är din roll på ÖrebroBostäder?
– Jag har arbetat som distriktschef sedan augusti 2014 men har varit på Öbo sedan 2005 och jobbat som bokonsulent och på uthyrningen bland annat.

Vilka är de största fördelarna med ditt arbete?
– En av de största fördelarna är att jag får jobba med människor, både våra kunder och mina medarbetare/kollegor. En annan stor fördel med mitt jobb är att det är mycket varierande, att ansvara för ett distrikt innebär väldigt mycket, till exempel personal-, budget- och verksamhetsansvar. Fastighetsförvaltning är väldigt spännande. Det finns alltid utvecklingsområden och det är väl tur, man ska alltid se hur man kan effektivisera och förbättra verksamheten.

Hur kom det sig att du anmälde dig till PLUS Förvaltarutbildning? Valde du bland fler utbildningar?
– Jag fick tips från två distriktchefskollegor om utbildningen.  Jag valde bland flera utbildningar men fastnade för PLUS Förvaltarutbildning, eftersom jag tyckte att det var ett bra upplägg och innehåll som passar den tjänsten jag har idag.

Vad tycker du om upplägg och innehåll i utbildningen? Omfattningen?
– Jag tycker att det är ett bra upplägg, innehållet är väldigt relevant för min tjänst, som distriktschef ska du ha kännedom om mycket inom fastighetsförvaltning. Utbildningens innehåll omfattar ämnen som jag känner att jag vill fördjupa mig i och som jag har olika kunskap om sedan tidigare.

Vad tycker du om föreläsarna du träffat på hittills? Kompetens och upplägg?
– De föreläsare som jag har träffat hittills har varit mycket kompetenta och väl insatta i sina ämnen. Det har även varit varierade upplägg, till exempel  gruppövningar varvat med föreläsningar.

Hur ser du på att utbildningen genomförs på internat och varvat mellan Stockholm och Göteborg? Fördelar och nackdelar?
– Det är bra att utbildningen är uppdelad på fem block under ett helt år. Varje block omfattar tre dagar, det är en bra längd. Man hinner lära känna och byta erfarenheter med de andra kursdeltagarna. En nackdel är att internaten är ganska långt från centrala Göteborg och Stockholm, det kan ibland vara lite svårt att ta sig dit.

Vad tycker du om sättet vi genomför tentamen?
– Det är bra att varje utbildningsblock avslutas med en tentamen. Det har funkat bra.

Vi genomför ju utbildningen med en sammanhållen grupp från första till sista blocket, vad tycker du om det?

– Vi har hittills hunnit träffas tre gånger och vi har en bra sammanhållning. Alla har vi med oss olika erfarenheter från branschen och det blir många intressanta samtal. Absolut tror jag att jag kommer att ha nytta av nätverket i framtiden. Jag har redan hunnit bolla några frågor med några kursdeltagare mellan tillfällena.

Skulle du rekommendera en kollega att gå utbildningen?
– Absolut, ja!!

Är det något ämne vi har missat i utbildningen?
– Inte som jag kan komma på för tillfället.

Mer om vår Diplomutbildning
PLUS Förvaltarutbildning är en Diplomutbildning på 15 dagar för personal i fastighetsbranschen som arbetar med förvaltning av bostäder och/eller lokaler.

Deltagarna som genomgår utbildningen arbetar antingen som förvaltare, områdeschefer, fastighetschefer eller liknande befattningar. Man kan antingen vara ny i sin roll eller så har man behov av en rejäl uppdatering.

Nästa kursstart är den 17 oktober i Göteborg. För mer info, kontakta Jessica Andersson: jessica.andersson@lexicon.se tel. 010-471 10 62

Anmäl dig här

 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega