Väldigt inspirerande dag

Stort engagemang hos såväl föreläsare som deltagare.

Förvaltarforums seminarium Framtidens förvaltare blev en succé. Fullsatt och de allra flesta deltagarna var mer än nöjda.

Mikael Dimadis, Einar Mattsson.

– En väldigt inspirerande dag som träffar på många av de frågor som är våra dagliga utmaningar inom fastighetsförvaltning, säger Mikael Dimadis, förvaltningschef på Einar Mattsson. Jag har längtat efter det här seminariet, men hade nog inte förväntat mig att det skulle bli så här bra första gången. Helhetsbetyget är jättepositivt.

Ett sammanhållande tema för innehållet under dagen var att våga pröva nytt och utmana sig själv och inte jobba på i gamla hjulspår. Vare sig när det gäller att ta till sig den nya tekniken, hur man bemöter och ser på sina kunder eller hur man organiserar och genomför sina möten.

Många möten blir det
Mötesevangelisten Micke Darmells budskap att många av oss tillbringar upp till 25 år av våra liv i möten och ofta utan att veta varför vi är där, blev en obehaglig ahaupplevelse för deltagarna. Extra illa eftersom de flesta möten dessutom saknar både syfte och mål.

Johanna Kuhlman, Linus Radebrand och Jessica Nenzén är samtliga ganska nya förvaltare på Stockholmshem. De kände igen sig i mötesbudskapet.

– Vi har väldigt många möten och många av dem som saknar just syfte.

Linus Radebrand, Joanna Kuhlman och Jessica Nenzén, Stockholmshem.

Bra blandning och konkret
De var också jättenöjda med dagen i stort. Bra blandning av ämnen och talare, intressanta, konkreta, lagom långa föreläsningar som väckte nyfikenhet att få veta mer, är några av omdömena.

– Det är härligt att få inspiration, nu vill jag sätta igång och göra massa saker på en gång, säger Joanna Kuhlman.

Vinna kundernas förtroende
Helena Ekman, uthyrningschef på Skandia Fastigheter och nyligen utsedd till Årets uthyrare i Stockholm delade med sig av sina klokskaper om hur man vinner och behåller kundernas förtroende.

En väckarklocka var också Sölvesborgshems vd Johan Braw som talade om vikten av att hela tiden våga utmana sig själv för att inte riskera att bli överkörd av nya aktörer.

Kompetens och energi
Mycket uppskattning väckte även Susanne Åhlen från Fasticon kompetens som berättade om framtidens utmaningar på arbetsmarknaden och energigurun Willy Ociansson om hur man enkelt sparar både energi och kostnader genom att jaga energitjuvar.

Hedersutmärkelse även till Anna Cedvén från Förvaltningsstrategi som lyckades göra Aff och dess betydelse både roligt och intressant.

Gunilla Styf, Carsten Jensen och Erica Frisk, Nacka kommun.

Ökad samverkan framgångsväg
Dagens utmärkte moderator, Jahn Wahlbäck från Fasticon, summerade dagen med att förvaltarkåren måste bli bättre på att samverka för att möta framtidens utmaningar. Han fick medhåll av Gunilla Styf, Carsten Jensen och Erica Frisk, förvaltare i Nacka kommun.

– Det är intressant att höra att vi har ungefär samma problem och utmaningar vare sig vi jobbar kommunalt eller privat, men att det också finns lösningar. Det visar att vi skulle komma snabbare framåt om vi samarbetade mer.

I den avslutande paneldiskussionen avslöjade tunga experter från både bostads- och lokalsidan vilka de ser som framtidens största utmaningar. Nästa vecka kan du läsa mer om vad de tror och även vad som mer sades under seminariet.

82 procent mer än nöjda
Ove Nordqvist, som ansvarat för seminarieprogrammet, var lättad och glatt överraskad över det positiva betyget. 82 procent av deltagarna var mer än nöjda med dagen.

– Det känns förstås fantastiskt roligt att få ett så bra mottagande och gott betyg redan i vår premiär, säger han. Det bekräftar det vi trott, att det behövs ett Förvaltarforum som samlar, inspirerar och utvecklar förvaltarkåren.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Foto: Mats Cato

 

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega