Alla medverkande på Framtidens Förvaltare

Välkommen till Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare den 2 februari på Scandic Continental i Stockholm. Här presenterar vi hela laguppställningen: vår moderator, alla talare, paneldiskussionens deltagare och våra partners.

 

Moderator

ff_jahn_walback_liten

Jahn Wahlbäck är seniorkonsult Fasticon AB sedan 2005 och har under åren arbetat med verksamhets- och affärsutveckling inom förvaltning samt Aff-relaterade frågor. Fasticon är sedan 2016 en del i Svefa.

 

Katalysator

Ove Nordqvist är partner på Förvaltarforum och har utformat programmet till Framtidens Förvaltare. Han är också vd på konsultbolaget Förvaltningskoordination och ordförande i Aff:s Utbildningsråd.

 

 

Talare

ff_rikard_lindberg_litenRikard Lindberg är vd på Meta som är ett oberoende managementkonsultbolag, specialiserade på affärsstödsutveckling i fastighets- och servicebranschen. Meta bistår kunder med strategiskt beslutsunderlag, genomlysning av processer och administrativa rutiner, och oberoende rådgivning.

ff_anna_cedven_litenAnna Cedvén har under hela 2000-talet arbetat med att utveckla fastighetsförvaltning och FM, först som entreprenör och sedan 2009 som konsult. Sedan 2012 har Anna arbetat med utvecklingen av Nya Aff, och är något av en expert på Aff-avtal. Anna talar som representant för föreningen Aff Forum.

ff_helena_ekman_litenHelena Ekman är sedan tio år uthyrningschef på Skandia Fastigheter och har attraherat professionella, kreativa och affärsdrivna hyresgäster till adresser som Sveavägen 44, Ringvägen 100 och Esplanaden 1–3 och Mörby Centrum. Helena är en målfokuserad och ansvarstagande uthyrningschef.

Daniel Stigberg är affärsutvecklingschef på Coor, en av Nordens ledande facility management-leverantörer. Daniel började på Coor 2005 och har varit ansvarig för funktioner som affärsutveckling, verksamhetsutveckling & konsulttjänster.

 

ff_johan_braw_litenJohan Braw utgår från att bostadsbranschen inte klarar sig undan störande förändringar. Därför är det bättre utmana sig själv innan andra gör det. Johan är övertygad om att ett bostadsföretag kan ta stora kliv framåt som konsumenttjänstföretag genom att titta på andra branscher.

ff_micke_darmell_litenMicke Darmell är Sveriges mötesevangelist nr 1 och en av landets mest anlitade föreläsare. Han driver företaget gr8 meetings som inspirerar och ger organisationer konkreta verktyg för att skapa effektivare och roligare möten. Micke har även skrivit böcker och tagit initiativ till Möteskulturdagen.

ff_willy_ociansson_litenWilly Ociansson är en av Sveriges främsta experter inom området energieffektivisering. Hans specialitet är att hjälpa stora fastighetsägare och Brf:er att förbättra inneklimatet och samtidigt reducera energikostnaderna. Willy driver företaget Willy´s CleanTech.

ff_anna-denell_litenAnna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan, har en bakgrund som civilingenjör från KTH. 2008 blev Anna Vasakronans miljöchef och hon har sedan dess ansvarat för företagets miljöarbete. Under 2012 utökades Annas ansvar till att omfatta även andra frågor inom bolagets hållbarhetsarbete.

ff_susanne_ahlen_litenSusanne Åhlén är vd för Fasticon Kompetens som är ledande i Sverige inom kompetensförsörjning i fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Susanne har 14 års erfarenhet från branschen och har haft ledande befattningar på på Atrium Ljungberg och Aberdeen.

 

Deltagare i paneldiskussionen

Anders Nordstrand

Anders Nordstrand tillträdde i höstas som ny vd för bransch- och intresseorganisationen SABO. Han har lång erfarenhet från bostadsbranschen och har varit vd för Västerås allmännyttiga bostadsföretag Mimer och vd på Micasa, Stockholms stads bolag för vård- och omsorgsboenden.

ff_anna_kadefors_litenAnna Kadefors är Sveriges första professor i fastighetsförvaltning med säte på KTH i Stockholm. Hon är en av landets främsta experter på organisations- och upphandlingsfrågor med 25 års erfarenhet som forskare och docent på Chalmers i Göteborg.

ff_mattias_johansson_litenMattias Johansson har en lång erfarenhet av fastighetsförvaltning och relaterade frågor. Sedan hösten 2012 är Mattias ansvarig för Newsecs svenska förvaltningsverksamhet och vd sedan april 2014. Newsec är norra Europas ledande fullservicebolag för fastighetsrelaterade tjänster.

ff_stefan_younes_litenStefan Younes, vd för Fastighetsägarna Service Stockholm AB, har drivit affärsutveckling och försäljning de senaste 15 åren, både som konsult och affärsområdeschef Förvaltning på HSB Stockholm. Han gillar att utmana och genomföra förändringar som leder till ökad kund- och affärsnytta.

ff_charlotta_liljefors_rosell_liten

Charlotta Liljefors Rosell är förvaltningschef på Fabege där hon ingår i koncernledningen. Hon har lång erfarenhet av fastighetsbranschen och har bland annat varit affärsområdeschef för Kontor på AMF Fastigheter och haft ledande befattningar inom Vasakronan och AP Fastigheter.

 

Mer information: Läs mer om seminariet.

Anmälan: anmäl dig här .

För frågor kontakta: Ove Nordqvist, ove.nordqvist@forvaltarforum.se, 070-594 3370.

Program: Ladda ned programmet.

 

Partners

partners_collage_ram

ff_aff_200

 

 

 

 

 

Aff Forum för förvaltning och service är en partsammansatt branschorganisation som verkar för standardisering och enhetlighet när det gäller begrepp, definitioner och avtalsdokument. Vi utvecklar upphandlings- och avtalsdokument för fastighetsförvaltnings- och servicetjänster.

 

ff_bauer_watertechnology_200

 

 

 

 

Energirenovering i värmesystem, tappvattensystem och kylsystem. En energieffektivisering som möjliggör lägre drifts-, service-, underhålls- och energikostnader. Kunder sänker sina kostnader och förebygger dyra rörrenoveringar, gör stora besparingar. Bauer PipeJet®-tekniken har vetenskapligt bevisade effekter. Helt enkelt längre hållbarhet till minsta möjliga miljöpåverkan samt möjliggör och uppnår optimal driftprestanda i de befintliga systemen för värme, vatten och kyla.

 

ff_bfab_200

 

 

 

BFAB (Bygg- och fastighetssektorns fortbildningsinstitut AB) är den största leverantören av fortbildning till bygg- och fastighetssektorn i Sverige. Vår ambition är att vara bäst på att hjälpa kunden att nå sina mål genom rätt kompetensutveckling.

 

ff_fasticon-kompetens_200

 

 

 

 

Fasticon Kompetens är konsulter inom rekrytering, kompetensutveckling och kompetensförsörjning – specialiserade på fastighetsbranschens behov. Sammantaget är vi i dag ett 50-tal anställda med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

ff_forvaltningsstrategi_200

 

 

Vi på Förvaltningsstrategi brinner för att få fastighetsförvaltning och FM att fungera på bästa sätt. Och vi tror inte på magiska metoder och quick-fix, vi tror på strukturerat arbete där alla är delaktiga och vet vad som förväntas. Detta blir extra tydligt i en beställar/leverantör-situation, men är lika viktigt internt. Hos oss hittar du specialistkunskap om Aff-avtal och outsourcing, processutveckling samt kravställning av IT-stöd – nischat inom området fastighetsförvaltning och FM.

 

ff_incit_200

 

 

 

Incit ingår i Aareonkoncernen och är marknadsledaren i Europa av heltäckande affärssystem för fastighetsägare. Incit grundades 1966 och har således lång erfarenhet av utveckling gällande fastighets- och ekonomisystem. Incit Xpand är ett heltäckande affärssystem för fastighetsbranschen gällande förvaltning, drift, underhåll och ekonomi. Genom Incit Xpand hjälper vi fastighetsorganisationer att sänka drifts- och underhållskostnader för att öka sin lönsamhet. Repab Fakta är Sveriges mest innehållsrika bokserie om effektiv fastighetsförvaltning. I böckerna finns aktuella nyckeltal och artiklar inom fastighetsförvaltning. Vi erbjuder även konsulttjänster och utbildningar inom fastighetsförvaltning.

 

ff_mestro_200

 

 

 

Mestro är en SaaS-plattform som hjälper kunder att automatiskt mäta, visualisera och skapa engagemang kring energiförbrukning, kostnader och miljöpåverkan. Mestro hjälper företag att minska sin energiförbrukning med 5–7,5% per år och underlättar allt från teknisk förvaltning till hyresgästdebitering och miljörapportering.

 

ff_newsec_200

 

 

 

 

Newsec Asset Management är norra Europas ledande företag inom fastighetsförvaltning och rådgivning med närmare 1 000 medarbetare på 32 kontor. Med landets största team av specialister inom förvaltningssegmentet erbjuder vi proaktiv förvaltning och förädling av fastigheter med fokus på värdeutveckling, ökad direktavkastning, nöjda hyresgäster och bättre miljö. Genom skräddarsydda lösningar och dedikerade team identifierar och möjliggör vi värdeskapande åtgärder för maximal värdeutveckling av era fastigheter.

 

ff_newton_200

 

 

 

Newton erbjuder kvalificerade utbildningar för såväl företag som privatpersoner inom fastighetsbranschen i Stockholm, Göteborg och Malmö. Newton erbjuder både yrkeshögskoleutbildningar och diplomutbildningar där samtliga utbildningar utformas i nära samarbete med näringslivet. Tack vare Newtons nära samarbete med branschen håller Newtons utbildningar en hög kvalitet som efterfrågas av arbetslivet.

 

riksbyggen_logo_ny

 

 

 

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega