Zlatan visar väg(g)en

zlatan_bred

Frida Lind och Joery Santos Gomez med originaltavlan. Foto: Daniel Möller.

Det kommunala bostadsbolaget MKB har satt upp ett jättestort porträtt på Sveriges mest kända fotbollsspelare på en fasad i området där han växte upp.

Det nya konstverket finns nu att beskåda i bostadsområdet Törnrosen i Rosengård. Områdets stolthet, Zlatan Ibrahimovic, har porträtterats av gatukonstnären Joery Santos Gomez på en fasadvepa som vetter ut mot Amiralsgatan.

– Zlatan har inspirerat mig när jag har stått inför utmaningar eller hinder. Han har visat hur mycket som krävs för att hela tiden bli bättre, men han har också visat att det är värt att kämpa för sina drömmar, berättar konstnären Joery Santos Gomez.

Allt är möjligt
MKB Fastighets AB arbetar med områdesutveckling och sociala investeringar för att skapa identitet och trygghet i utvalda bostadsområden. Redan när Törnrosen byggdes, som en del i miljonprogrammet, fanns ett stort fokus på publik konst. Under senare år har konstutställningen SubRosa genomförts i området och bidragit till många nya, uppskattade konstverk i området.

– Konst har alltid varit en del av Törnrosen och det finns många verk utplacerade på området sedan tidigare. Zlatan är en stor förebild för bland annat barnen i Törnrosen. Detta vill vi uppmärksamma genom att göra ett verk av honom som påminner om att allt är möjligt, förklarar Frida Lind, MKB:s förvaltare i Törnrosen.

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega