Strandade hyror även i Växjö

I dag bröt även hyresförhandlingarna i Växjö samman. Trots att parterna Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har förhandlat sedan i somras har de inte lyckats komma överens.

Idag tog Fastighetsägarna Syd beslutet att stranda förhandlingarna. Sedan tidigare har Fastighetsägarna Syd strandat över 35 000 lägenheter i södra Sverige.

Parterna har sedan i somras träffats vid sex förhandlingstillfällen utan att nå en överenskommelse. Fastighetsägarna Syd, som förhandlar för cirka 2 800 lägenheter i Växjö, ville enligt sitt slutbud höja hyrorna med 0,9 procent.

Motbudet från Hyresgästföreningen låg på 0,45 procent. En alldeles för låg nivå enligt Fastighetsägarna Syd som under tisdagen valde att stranda förhandlingarna.

De närmaste dagarna informeras berörda hyresgäster. Under december får hyresgästerna besked om hur förhandlingarna kommer att gå till istället.

Vid en strandning finns två alternativ, antingen blir det en direkt förhandling med hyresgästerna eller så får Hyresnämnden besluta om hyrorna.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega