Ny handbok om brandskydd

handbok_brandskyddBengt Dahlgren släpper nu handboken Brandskydd vid ombyggnad och underhåll. Författaren Nils Olsson förklarar att boken täpper igen en lucka.

– Det finns ingen sådan handbok. Det är få som vet hur brandskyddskraven vid ändring ser ut och hur de ska uppfyllas, säger Nils Olsson.

Boken innehåller information om vilka myndighetskrav som ställs vid olika ändringar samt hur kraven kan uppfyllas. Syftet med den är att ge vägledning till vilka brandskyddskrav som gäller vid underhåll, ändring eller ombyggnad.

Ändringar av ventilationssystem är mer komplicerade än fasadrenoveringar och stambyten. Därför handlar merparten av handboken om ventilationssystem.

– Boken är till för att stötta branschen i den väldigt stora osäkerheten som råder. Den ska hjälpa till och visa hur det blir rätt på ett så enkelt och billigt sätt som möjligt, säger Nils Olsson.

Handboken riktar sig till bland andra fastighetsägare, projektledare, brandprojektörer, VVS-projektörer, el-projektörer, entreprenörer, byggnadsnämnder, kontrollansvariga och räddningstjänster.

Boken finns att beställa på bengtdahlgren.se/handbok.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega