Poseidon skapar trygga boenden för äldre

Under september drog Poseidon igång ytterligare 60 trygghetsboenden – den här gången i Högsbohöjd och Övre Lövgärdet. Med enkla anpassningar av lägenheten och en gemensam ”fritidsgård” är målsättningen att fler äldre ska känna sig trygga med att bo kvar i sin lägenhet.

– Våra trygghetsboenden är vanliga lägenheter där vi med enkla medel gör det tryggt och enkelt att bo kvar hemma på äldre dar, säger Patrik Hakenmyr, affärsutvecklare på Poseidon.

Konceptet med trygghetsboende har tagits fram på uppdrag av Göteborgs Stad och ska möta äldres skiftande bostadsbehov. Trygghetsboenden drivs i samarbete med stadsdelsförvaltningen och bygger till stor del på de boendes engagemang och önskemål.

 

Fakta om trygghetsboende

  • Trygghetsboenden är lägenheter i det ordinarie beståndet som med enkla medel anpassas för att underlätta att bo kvar hemma. I lägenheterna installeras spisvakt och digitalt tittöga. Sittbänk och dörröppnare till hissen är andra enkla anpassningar som kan göra stor skillnad.
  • Konceptet är öppet för alla hyresgäster i områdena som är 70+ och innebär ingen hyreshöjning.
  • Lägenheter i trygghetsboende som blir lediga hyrs ut som vanligt via Boplats och är reserverade för sökande som är över 70 år.
  • En viktig del i konceptet är samlingslokalen där en deltidsanställd trygghetsvärd har som uppgift att samla till aktiviteter och gemenskap.
  • Satsningen finansieras gemensamt av Poseidon och Fastighetskontoret.
  • Hälsa, idrott och kultur är de områden som flest hyresgäster önskar aktiviteter kring.

 

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega