Stockholms främsta entreprenör

Under onsdagskvällen utsågs Urban Edenström, huvudägare och vd på Stronghold, till Stockholms främsta entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. 

Urban lade grunden till Stronghold Invest när han 1999 köpte Newsec från Investor. I dag är företaget norra Europas ledande fastighetsförvaltare, med verksamhet i nio länder. Sedan bolaget startades har Stronghold aldrig redovisat ett år med röda siffror.

– Det har sannerligen inte varit lätt för oss i juryn i år, det är en samling superentreprenörer som tog sig hela vägen till Stockholmsfinalen. Till slut enades vi om Urban, och jag får tillstå att det är en mycket värdig vinnare, säger juryordförande Thomas Ek.

– Det är också kul att han är så oerhört engagerad i näringslivet, som ordförande för Stockholms Handelskammare är han en mycket betydelsefull, och inspirerande, aktör för kommande generationer av entreprenörer.

Juryn som korade vinnarna bestod av juryordförande Thomas EK (grundare OBH Nordica), Carin Holmquist (Handelshögskolan, professor i entreprenörskap), Charles ”Challe” Berglund (entreprenör och investerare), Kristina Lindhe (grundare The Lexington Company AB), Patrik Andersson (Serneke, entreprenör och investerare) och Saeid Esmaeilzadeh (Ph.D., entreprenör och medgrundare av Serendipity Group samt regionvinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2017).

Juryns motivering:
”Med en okuvlig vilja att uppfylla sina drömmar och högt uppsatta mål har kvällens vinnare visat på stort mod och uthållighet. Entreprenören är en stor förebild för morgondagens företagare.” 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega