Stena bidrar till ökat valdeltagande

Stena Fastigheter lånar ut en lokal för förtidsröstning i Malmö.

Stena Fastigheter genomför flera insatser i Malmö för att öka valdeltagandet.

I flera av Stena Fastigheters bostadsområden i Malmö låg valdeltagandet under riksgenomsnittet 2014. För att bidra till att fler människor röstar genomför Stena Fastigheter olika insatser.

Bland annat lånar bolaget ut en lokal för förtidsröstning till Malmö stads valkansli på gallerian Mitt Möllan på Claesgatan 8 i närheten av Möllevångstorget.

Viktig förtidsröstning
– Möjligheten till förtidsröstning är en bidragande faktor till att valdeltagandet i Sverige fortsätter att öka, så det är viktigt att möjligheter till förtidsröstning finns i områden med lågt valdeltagande. Tidigare har det inte tidigare funnits någon lokal för förtidsröstning här på Södervärn och vi hoppas att närheten gör att fler av de som bor röstar, säger Anna Haraldsson Jensen, relationsförvaltare Stena Fastigheter.

Demokrati och jämlikhet
Utöver lokalen för förtidsröstning arrangerar fastighetsbolaget olika aktiviteter som uppmärksammar att det är val. Bland annat har 100 unga sommarjobbare hos Stena Fastigheter i Malmö genomgått en workshop i demokrati och jämlikhet.

Den fristående, partipolitiskt och religiöst obundna föreningen ”Tjejer i Förening” har hållit i utbildningen. Föreningens syfte är att arbeta och främja lika möjligheter för alla barn och unga att delta i olika samhällsprocesser.

Satsning mot utanförskap
Tjejer i Förening har också demokratiambassadörer på plats i bostadsområdena Lindängen, Hermodsdal och Bellevuegården i Malmö. Verksamheten stöttas av Stena Fastigheter.

– Som fastighetsägare vill vi stärka de städer vi finns i. Ett aktivt deltagande i demokratiska processer är en värdemätare på känslan av delaktighet i samhället, säger Cecilia Fredholm, kommunikationschef på Stena Fastigheter.

Källa: Stena Fastigheter

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega