Eldriven lastcykel ersätter servicebil

Stockholmshem har ersatt en av sina områdesteknikers servicebil med en eldriven lastcykel.

– Jag har länge haft tanken om att vi borde kunna vara mindre bilberoende, i alla fall i de områden där avstånden inte är så stora, berättar Åsa Stenmark, hållbarhetsstrateg på Stockholmshem. När en av våra områdestekniker nappade på idén att cykla istället för att köra bil köpte vi in en trehjulig lastcykel med elassistans till honom. Fast egentligen är inte Charles först ut med att cykla. På 1950-talet cyklade de som då kallades maskinister också tjänstecykel.

Områdesteknikern Charles Sundheden är jättenöjd med cykeln och har inga planer på att sluta cykla när vädret blir kallare.

– Det här är det bästa som hänt mig på Stockholmshem, att få den här cykeln, säger han. Jag får vara ute och röra på mig i stället för att sitta stilla i bilen, och när det blir kallt blir det mer kläder på bara.

Hyresgästerna uppskattar när han kommer trampades, tyst och klimatvänligt, och förhoppningsvis inspirerar Charles fler att ställa bilen. Stockholmshems satsningar på hållbar mobilitet ligger i linje med stadens strategi för ett fossilbränslefritt Stockholm till år 2030.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega