Ny rapport om gröna ventilerade tak

gröna tak

Hur kan gröna ventilerade tak bli fuktsäkrare? Svaret hittar du i rapporten ”Gröna klimatskal – Fukt och brand”.

I Sverige och internationellt finns det främst erfarenheter av att bygga gröna ytor på tunga oventilerade konstruktioner.

Men eftersom vi i Sverige har en byggtradition med att bygga lätta konstruktioner, ofta med uteluftventilerade lösningar och ibland i kombination med användning av trä, så är det viktigt att också genomlysa hur gröna ytor på väggar och tak eventuellt kan appliceras på denna typ av ventilerade konstruktioner.

Detta görs i projektet ”Gröna klimatskal – Fukt och brand” som syftar till att ge aktörer i byggsektorn kunskap om hur växter och växtsubstrat på ventilerade tak kan komma att inverka på byggnaden och dess fuktsäkerhet. Med denna kunskap som stöd kan projektering och produktion av gröna lösningar utvecklas att bli fuktsäkrare.

Läs rapporten ”Gröna klimatskal – Fukt och brand”

Slutredovisningen utgörs av rapporten ”Gröna Klimatskal – Fukt och brand”, där Carl-Magnus Capener och Lukas Lång har skrivit delen om byggnadsfysikaliska egenskaper och Johan Anderson delen om brandegenskaper.

Den här redogörelsen utfördes inom C/O City steg 3 och består av två separata delar; Byggnadsfysikaliska egenskaper hos gröna tak samt Brandegenskaper hos gröna tak.

Projektet C/O City har till syfte att lyfta fram värdet av naturen i staden. De ekologiska, sociala och ekonomiska värdena beaktas. Målet med C/O City är att ta fram verktyg och metoder för kvantifiering, värdering och synliggörande av ekosystemtjänster.

C/O City är en konstellation av aktörer från olika organisationer och branscher. C/O City är ett projekt med finansiering från bland annat Vinnova (UDI) och projektleds av Stockholm Stad. Delen Byggnadsfysikaliska egenskaper hos gröna tak har genomförts med finansiering även från SBUF genom projektet Ventilerade gröna tak – kunskapsuppbyggnad med avseende på fuktsäkerhetsaspekter.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega