Kul på hjul i Malmö

kul på hjul

HSB Malmö har valt att stödja Kul på hjul –  ett integrationsprojekt med cykeln som verktyg för att öka rörelsen bland barn och ungdomar.

I sommar får bland annat bostadsområdena Lindängen och Rosengård i Malmö besök av Kul på hjul. Projektet drivs av fotbollsklubben FC Rosengård i nära samverkan med Malmö stad, Röda Korset och Tjejer i förening.

Det är stor skillnad på i vilken utsträckning barn i Malmö deltar i fritidsaktiviteter. Barn i ekonomiskt välmående stadsdelar är mer aktiva på sin fritid och för sig över större delar av staden än barn i utsatta stadsdelar.

Många familjer saknar bil och kostnaden för kollektivtrafik kan vara en betungande faktor, utöver kostnaden för själva fotbollsskolan eller dansklassen.

Frihet och integration
– Vi vill att fler barn ska kunna cykla och därmed ta del av hela staden. Vi vill också bidra med fysisk aktivitet i vardagen och ett säkerhetstänkande i trafiken, säger Jenny Damgaard, projektledare för Kul på hjul.

Barnen betalar ingenting. HSB Malmö är en av de aktörer som stödjer arbetet finansiellt och genom att ha medarbetare på plats som bemannar cykelaktiviteterna

– Det är ett viktigt projekt som drivs av fantastiska krafter och vi är stolta att få vara med att hjälpa till. Att cykla är bra för hälsan samtidigt som det ger en stor frihetskänsla. I förlängningen bidrar det till ungas möjligheter att komma in i samhället, säger Mia Gustafson, medlems- och kommunikationschef på HSB Malmö.

Brf:er kan hjälpa till
Nu söker HSB Malmö bostadsrättsföreningar som vill vara med och hjälpa till under cykelaktiviteterna, en eller ett par dagar i maj, juli eller augusti.

– Det är ett ypperligt tillfälle för föreningen att skapa grannsamverkan genom att göra något kul och betydelsefullt tillsammans, samtidigt som man lär känna barnen i sitt närområde, säger Karin Andersson, projektsamordnare på HSB Malmö.

Se filmen från Kul på hjul

kul på hjul

 

Kontakt för bostadsrättsföreningar

Karin Andersson
karin.e.andersson@hsb.se
010-442 30 74.

 

 

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega