Miljöhjältar prisades

miljöbyggnad

Pristagarna Christina Carlsson, Lisa Pouliot och Elisabeth Blomé.

Tre kvinnor i fastighetsbranschen som bidragit extra mycket till framgången för certifieringen Miljöbyggnad fick motta pris under Miljöbyggnadsdagen.

Den 12 april hölls för första gången en konferens helt tillägnad Miljöbyggnad, Sveriges mest använda miljöcertifieringssystem för byggnader.

Konferensen anordnades av Sweden Green Building Council på efterfrågan av föreningens medlemmar, och lockade nästan 200 deltagare från hela landet.

Ett pris delades ut i kategorin ”Årets granskare” och två i kategorin ”Årets positiva bidrag i Miljöbyggnad”. Nedan kan du läsa om de tre vinnarna och juryns motiveringar.

Årets positiva bidrag i Miljöbyggnad 2018

Lisa Pouliot, Hållbarhetsansvarig, Galären AB

Juryns motivering: ”Som en av Miljöbyggnads främsta ambassadörer i norra Sverige delar hon gärna med sig av sin kunskap på ett generöst sätt. Hon använder Miljöbyggnad för att driva hållbarhetsarbetet framåt i sin egen organisation och försöker även få med sig andra i branschen. Hon är en visionär som vågar testa nya vägar.”

Elisabeth Blomé, hållbarhetssamordnare, Akademiska Hus

Juryns motivering: ”Med sin entusiasm och vetgirighet för Miljöbyggnad så utmanar den här personen Miljöbyggnadsavdelningen till ständig förbättring. Hon visar ett helhjärtat engagemang och hjälper oss att bli tydligare i vår kommunikation och förbättra våra arbetssätt och instruktioner.”

Årets granskare i Miljöbyggnad 2018

Christina Carlsson, miljökonsult, Kodeda konsulter

Juryns motivering: ”Årets granskare har varit med nästan från Miljöbyggnads begynnelse. Utan att göra för mycket väsen av sig är hon år efter år den som granskar flest ansökningar. Årets granskare i Miljöbyggnad är kunnig, erfaren och ödmjuk.”

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega