Botkyrkabyggen beredda att rädda liv

livräddning, botkyrkabyggen

Linda Forsberg, en av Botkyrkabyggens sms-livräddare.

Sms-livräddare och mobila hjärtstartare. Det är ytterligare åtgärder av Botkyrkabyggen för att öka tryggheten i kommunen.

Sms-livräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp i närområdet via sms-avisering. Två av Botkyrkabyggens medarbetare är sms-livräddare och deras tjänstebilar är utrustade med hjärtstartare.

Botkyrkabyggens kundcenter i Alby och Tumba har sedan tidigare varit utrustade med hjärtstartare, men tack vare de nyligen utrustade bilarna har Botkyrkabyggens medarbetare numera större möjligheter att rädda liv i områdena.

Självklart beslut
– Botkyrkabyggen arbetar mycket med trygghetsfrågor så detta var ett självklart beslut från vår sida. Att bidra med samhällsnytta är något som driver många av våra anställda och jag är glad och stolt över engagemanget hos våra sms-livräddare, det är ett viktigt och ansvarsfullt åtagande, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen.

Botkyrkabyggen har idag en sms-livräddare på Albykontoret i norra Botkyrka och en sms-livräddare på Tumbakontoret i södra Botkyrka.

Båda medarbetarnas tjänstebilar är, utöver hjärtstartare, även utrustade med informationsskyltar om att hjärtstartaren finns i bilden och där finns även pocketmasker, andningsmasker som används vid mun-mot-mun-metoden.

Bli sms-livräddare!
Redan innan bilarna utrustades var Botkyrkabyggens sms-livräddare Linda Forsberg på utryckning fyra gånger under ett års tid och påbörjade då vanlig hjärt- och lungräddning.

– Att Botkyrkabyggen har sms-livräddare är positivt för både våra hyresgäster och andra, då det ökar tryggheten i våra områden. Om man har kunskapen, möjligheten och känner sig bekväm med det skulle jag absolut rekommendera att bli sms-livräddare, säger Botkyrkabyggens sms-livräddare Linda Forsberg.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega