Samarbete för tryggare miljö

Länsmanstorget har renoverats utefter de önskemål som invånarna har haft. Bild: Göteborgs Stad

Under hösten och vintern har Svenska kyrkan, GöteborgsLokaler och Trygg, vacker stad samarbetat för att skapa en trygg och vacker miljö runt Länsmanstorget i Biskopsgården i Göteborg. Första etappen av upprustningen är nu klar och torget invigs med en familjefest den 27 januari.

Samarbetet kring upprustningen av Länsmanstorget grundar sig i de dialoger som genomförts med boende i området, och har så här långt resulterat i ny stenbeläggning framför kyrkan och en gestaltning av parkytan intill torget med sittplatser, träd och perennplanteringar.

Renovera affärscentrumet
GöteborgsLokaler kommer under sommaren att renovera inomhusmiljön i Länsmanstorgets affärscentrum.

– Det är så roligt att känna att vi tillsammans med GöteborgsLokaler och Trygg, vacker stad skapar en bra miljö i stadsdelen och att de boende är så positiva. Vi hoppas att alla boende och besökare vill vara med och inviga vårt nya, fina torg, säger Hans Leander, distriktspräst i Länsmansgården.

Bo Bra i Biskopsgården
Göteborgs stad har tillsammans med flertalet fastighetsägare, privata som allmännyttan under snart 26 år drivit samverkan Bo Bra i Biskopsgården.

– Till oss vänder sig invånarna med önskemål om vad vi skulle kunna göra för dem för att få en tryggare och finare stadsdel. Det upprustade Länsmanstorget är ett sånt önskemål vi fått in från dem. Tillsammans med Svenska Kyrkan, stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen, GöteborgsLokaler och Trygg vacker stad har vi kunnat gå från ord till handling. Det visar på samverkans goda egenskaper, säger Carl Blixt, processledare för Bo Bra i Biskopsgården.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega