Ställer krav på arbete mot trakasserier

Anna-Stina Nordmark Nilsson, vd på Lulebo.

Allmännyttiga Lulebo har fattat beslut om att i samtliga upphandlingar komplettera de sociala kraven. I kölvattnet av bland annat #MeToo har Lulebo tillfört ett tydligt krav om att motparten aktivt ska arbeta för att motverka sexuella trakasserier.

– I upphandlingar kommer vi ställa krav på att leverantörer och entreprenörer ska bedriva aktivt arbete för att motverka sexuella trakasserier och förtryck av medarbetare, underleverantörer, hyresgäster eller av Lulebos personal i samband med utförande av leverantörens/entreprenörens förpliktelse enligt avtalet, säger Lulebos vd Anna-Stina Nordmark Nilsson.

– Leverantören ska ha antagna rutiner för hur anmälningar om sexuella trakasserier och förtryck handläggs och hanteras.

På begäran från Lulebo ska dokumentation tillhandahållas som visar hur de arbetar med dessa frågor och hur rutinen ser ut vid anmälningar.

– Förekomst av sexuella trakasserier och förtryck av medarbetare, underleverantörer, hyresgäster eller annan personal i samband med utförandet av tjänster utgör ett avtalsbrott vilket berättigar till vite och rätten att häva avtalet, konstaterar Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega