Förvaltare belönas för samhällsinsats

Robin Al-Sálehi är Årets Clarence Morberg-pristagare 2017. Priset delas ut av Samhällsbyggarna till en förebild för de unga i branschen.

Robin Al-Sálehi, hållbarhetsförvaltare på Hemsö och krönikör på Förvaltarforum, fick motta priset under Samhällsbyggnadsdagarna i Stockholm den 11–12 oktober.

Motivationen lyder: ”Han har ett stort engagemang för att visa hur viktig samhällsplaneringen är för våra liv och vår planet genom att förklara vilken potential som faktiskt finns i våra städer och hos de människor som bor i där, och att det bara går att skapa en hållbar stadsutveckling om vi ser dessa potentialer.”

”Skön bekräftelse”
– En fantastiskt skön bekräftelse på att man är på rätt väg i livet och att de frågor man värnar om tas på allvar, säger Robin Al-Sálehi. Målet för mig är nu att fler unga ska kunna bli hållbarhetsförvaltare och arbeta med det de bryr sig om i våra urbana miljöer.

– Det är otroligt roligt att presentera Robin Al- Sálehi som Årets Clarence Morberg-pristagare, säger Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna. Engagemang och kunskap är så oerhört viktigt för att vi ska skapa det hållbara samhället.

Förebild för yngre
Clarence Morberg-priset delas årligen ut till en yngre yrkesverksam person som fungerat som förebild för yngre kollegor i Samhällsbyggnadsbranschen inom något eller några av nedanstående områden:

  • Gott ledarskap
  • Idérikedom
  • Kompetensuppbyggnad
  • Forskning & utveckling
  • Undervisning
  • Hållbarhet
  • Utveckling av arbetsformer och arbetsprocesser
  • Främjande av samhällsutvecklingen

Juryn 2017

Biljana Pehrsson, vd Kungsleden,
Lise Langseth seniorkonsult
Erik Selin, vd Balder,
Stefan Engdahl, chef verksamhetsområde Samhälle Trafikverket
Jan Wejdmark, ordf. Samhällsbyggarna och
Sara Haasmark, vd Samhällsbyggarna

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/webvol9/nl/z9a2ws8bxs1aj5a/forvaltarforum.se/public_html/wp-content/themes/mh_newsdesk_child/content-related.php on line 3