Nytt samarbete för social hållbarhet

Castellum och byggbolaget Peab tar ett nytt grepp kring socialt ansvar i projektet Citypassagen i Örebro.

– Projektet Samspelet inom Citypassagen är ett socialt projekt där vi med hjälp av ett stort byggprojekt skapar en plattform för möten samt arbete för inkludering och integration. Vår samarbetspartner i projektet är Örebro läns idrottsförbund.  Idrott är ett enkelt sätt att komma samman, ett språk som alla kan, säger Anna-Lena Fredin, Projektutvecklare Castellum Örebro.

Tanken med samarbetet är att skapa nya förutsättningar för integration. Syftet är också att skapa ett intresse för bygg- och fastighetsbranschen där behovet av arbetskraft kommer att vara stort inom de närmsta åren.

Idrott och jobb
– Det finns så mycket att göra för att förbättra integrationen. Jag tror dessutom att de allra flesta vill hjälpa till men inte alltid vet hur. Förhoppningsvis skapar detta initiativ ringar på vattnet och fler som vill bidra, då bli vi alla vinnare, säger Claes Larsson, VD Region Mitt i Castellum.

Projektet Samspelet startades den 2 oktober och kommer att genomföras under kontorshuset Citypassagens byggtid, fram till april 2019. Genom olika gemensamma träffar skapas mötesplatser med goda förebilder, idrottsaktiviteter och möjligheter till praktik.

Prioriterade frågor
– Samspelet är helt rätt namn på projektet, samspel behövs överallt i samhället, i våra familjer, på jobbet och inte minst i kontakten med andra kulturer för att våra demokratiska värden ska fungera. Det är det projektet handlar om, säger Magnus Nilsson, Peab.

Castellum har prioriterat hållbarhetsfrågor ur ett socialt perspektiv ända sedan bolaget bildades och att erbjuda ungdomar en möjlighet att komma in i arbetslivet står högt på agendan.

Sedan 2012 har Castellum till exempel ett program för lärlingar, motsvarande fyra procent av antalet anställda. Tre fjärdedelar av dessa har anställts efter lärlingstiden.

För ytterligare information kontakta

Anna-Lena Fredin, Projektutvecklare Castellum Örebro, 019-276 519
Magnus Nilsson, arbetschef Peab Örebro, 073-036 86 49
Presskontakt: Ingalill Östman Castellum AB, 070-354 41 27

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega