FastighetsGirot trotsade ruskväder

Något deltagarrekord blev det inte, men lite regn kunde inte stoppa den sjunde upplagan av FastighetsGirot.

Cykelloppet genomfördes i Stockholm den 7 juni. Allt som allt hade 70 cyklister anmält sig, nästan lika många som 2016, då det var 80 anmälda.

Men i år var inte vädrets makter med arrangörerna. Det regnade, blåste och var lite småkallt. Innan start hade ett 20-tal cyklister meddelat att de inte kunde komma.

– Vi fick ganska många sms på förmiddagen. En del var sjuka och en del meddelade att det kört ihop sig på jobbet, säger Timo Murberger, en av de tre arrangörerna.

Sevärt och socialt
Banan på 70 kilometer kördes utan större missöden än några punkteringar.

Timo berättar att det var en väldigt social och trevlig cykling. Det är olika banor varje år och det här året hade arrangörerna försökt lägga en bana där deltagarna fick se mycket av stan.

– Vi startade i City och fortsatte på Strandvägen och vidare till Djurgården, Skansen, Biskopsudden, Manilla, Kaknästornet, Oljehamnen, Värtan, Norra Djurgårdsstaden, Norra Djurgården, Stocksund, Sollentuna och halvvägs stannade vi på en depå som Nordiska Fönster ordnat för påfyllning på flaskor, fika och sträcka på benen. Sedan på igen och vidare norrut innan vi vände hemåt via Solna, Vasastan och slutligen målet på Kungsholmen.

Deltagarna i Fastighetsgirot nätverkade efter cyklingen.

Deltagarna väljer välgörenhet
FastighetsGirot är ingen tävling, utan mer ett socialt arrangemang för att nätverka branschmänniskor emellan. Överskottet går till välgörenhet. Normalt sett brukar vinnarna i en spurttävling, som arrangeras i någon lämplig backe, få äran att bestämma vilken välgörenhetsorganisation som ska få överskottet.

– I år var det så pass blött att vi inte ville riskera något. Därför avstod vi spurttävlingen. Överskottet i år är cirka 10 000 kronor. Vi ska ha någon slags omröstning där deltagarna via sociala kanaler får avgöra vart pengarna ska gå.

Efter målgång bjöd sponsorn Tenant & Partner samt Byggfakta-Citimark deltagarna på mingel, mat och diskussioner om hur fastighetsbranschen kan skapa bättre villkor för cyklister i samhällsplaneringen.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

 

Årets värdar
Tenant & Partner – start och mål plus mingel efteråt.
BFAB – årets flaska, brukar ha en unik design varje år.
Nordiska Fönster – fikadepå halvvägs, pausa, nätverka.
Mobil Cykelservice – akut service samt följebil hela vägen.
Byggfakta/Citymark – mingel-mat efter loppet.

Sponsorer av FastighetsGirots egen tröja
Campido
Ekelund & Plars
HUB-Optiperform
Mobil Cykelservice
Tenant & Partner
Västerås stad.

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega