Bästa jobbfixaren

Anette Johansson, entreprenadupphandlare på Familjebostäder i Göteborg.

Familjebostäder är bäst i Göteborg på upphandling med krav på social hänsyn.

Genom att kravställa social hänsyn i upphandlingar har bolaget under 2016 skapat sysselsättning för drygt 30 göteborgare.

I och med det är Familjebostäder den upphandlande enhet inom Göteborgs stad som har skapat flest arbetstillfällen med social hänsyn under året.

Göteborgs Stads modell för social hänsyn i upphandling handlar om att skapa anställningar för ungdomar, utrikes födda och personer med funktionsnedsättning hos leverantörerna.

Kommunalt stöd
Genom att skapa anställningar för dem som står långt från arbetsmarknaden syftar modellen till att stärka integrationen, den sociala hållbarheten och kompetensförsörjningen i staden.

– Vi har nästan alltid med social hänsyn som skarpt skallkrav i våra upphandlingar och då vet leverantörerna direkt när de läser förfrågningsunderlaget vad det är som gäller, säger Anette Johansson, entreprenadupphandlare på Familjebostäder.

Hon berättar att det var enkelt att välja denna form av upphandling tack vare att det kommunala upphandlingsbolaget har tagit fram krav och hjälper till att följa upp upphandlingarna.

Text: Mats Cato / Familjebostäder
mats.cato@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega